logo logo logo

Koken met Liesje juni 2019

 

Ingrediënten

 

1 pond Fettuccine (soort van bredere tagliatelle) gebruik je favoriete glutenvrije merk als dat nodig is

1 eetlepel boter

1 eetlepel pesto uit een potje van de winkel

1 potje van je favoriete pastasaus (kan ook enchaladasaus zijn)

1/3 kop enchilada-saus (tomatensaus)

1/2 kop olie-verpakte in de zon gedroogde tomatenolie afgetapt

feta-kaas verkruimeld naar smaak (mag best gul zijn en als extra tip, schapenfeta is romiger dan de normale feta)

200 gram roomkaas

1/2 kop zware room

zout + peper

600 gram verse mozzarella-kaas gesneden, of meer

verse basilicum voor het serveren

cherrytomaten gehalveerd, voor het serveren, druiven / kersen

 

 


INSTRUCTIES

 

Verwarm de oven voor op 200 graden

Breng een grote pan gezout water aan de kook. Kook de pasta (niet te gaar want hij gaat nog mee in de oven. Giet de pasta af en voeg deze direct weer toe aan de hete pot.

Voeg aan de pan de boter toe, [dikke basilicumpesto, enchilada-saus, zongedroogde tomaten, feta (van schapenmelk), roomkaas en zware room. Breng op smaak met peper en zout.

Gebruik een grote houten lepel gooi alles samen tot een romige saus is gevormd, ongeveer 3-5 minuten.

Als de pan niet geschikt is voor de oven, brengt u de pasta over in een ovenschaal. Leg de mozzarella-plakjes (of versnipperde mozz) op de pasta.

Bak 10 tot 15 minuten, draai dan de grill aan en roost 1 tot 2 minuten of tot de kaas goudbruin en bruisend is.

Haal uit de oven en leg af met verse basilicumbanden. Laat het vijf minuten zitten en serveer dan met verse cherry tomaatjes.