logo logo logo

Koken met Liesje maart 2016

Rijkgevulde paella.

 

Vooruitlopend op het einde van de winter en voor de broodnodige verandering nu een recept uit het verre en zonnige Spanje. De hoeveelheden zijn voldoende voor zes personen.

 

Bereiding

Snijd 250 gram chorizoworst in blokjes. Bak ze op zacht vuur tot ze knapperig zijn en het vet zich over de bodem van de (hapjes)pan heeft verdeeld. Schep ze daarna op een bord en bak de stukken kipfilet (500 gram) in het vet, ook op matig vuur. Snijd de kip in wat grotere stukken. Vervolgens gaan we de gepelde reuzengarnalen bakken. Ook hier 500 gram. We scheppen de chorizo, de kip en de garnalen na het bakken op aparte borden.

Voeg zo nodig enkele eetlepels olijfolie toe. Nu bakken we de ui en de paprika. Eén grote ui, fijngesnipperd en twee rode paprika’s in blokjes. We bakken dit vijf tot tien minuten, op matig vuur. Roer er vervolgens een blikje tomatenblokjes door (400 gram), 200 gram diepvries doperwten, een envelopje saffraandraadjes en een pak risottorijst (500 gram).

Alles goed omscheppen, de rijstkorrels moeten glinsteren en gedurende drie à vier minuten verwarmen. Beetje bij beetje de warme kippenbouillon toevoegen. De bouillon kunt u van een bouillonblokje trekken, ongeveer anderhalve liter. Ten slotte voegt u de kip, de garnalen en de chorizoworst toe. Alles nog even na-verwarmen en naar smaak zout en peper toevoegen.

 

Tips

-Houdt niet iedereen van vis? Serveer de garnalen dan apart.

-Ook lekker en sierlijk met enkele mosselen, in de schelp.

-Serveer de paella bijvoorbeeld met een frisse, groene sla.

-Gebruik voor de paella een grote koekenpan of een hapjespan.

 

Buen provecho!