logo logo logo

De Vraagbaak activiteiten algemeen

De Vraagbaak zorgt dat dorpsgenoten met een hulpvraag in contact komen met de juiste vrijwilligers.
Want in ieders leven kan een periode aanbreken waarin het tijdelijk of langere tijd niet meer lukt in en om huis alles zelf te doen. 
Maar waar kun je dan terecht? Er zijn (gelukkig) heel veel instanties die hulp bieden; maar wie kan waarmee helpen? En wat als je hulp nodig hebt bij iets waar professionals niet helpen kunnen? Dan kunt u contact opnemen met De Vraagbaak. Onze welzijnsadviseurs helpen u de weg te vinden naar de juiste hulp.
 
Hoe doen wij dat?
1. Eerst zullen we u helpen met zoeken naar een (vrijwillige) organisatie die u van dienst kan zijn. Als u bijvoorbeeld uw huishouden tijdelijk niet kunt verzorgen vanwege een ziekenhuisopname, dan proberen wij u in contact met de juiste organisatie.
 
2. Bijna alle hulpvragen kunnen we op deze manier beantwoorden. Maar het kan natuurlijk voorkomen dat we verder moeten zoeken. Dan verwijzen we u door naar een van de stichtingen of (vrijwillige) organisaties uit de regio waar we mee samenwerken.
 
We geven u een impressie van de activiteiten die afgelopen jaren door onze bemiddeling tot stand werden gebracht.
 
- Vervoer naar het ziekenhuis, de kapper, of activiteiten in de buurt. 
- Hulp bij administratie en hulp bij het invullen van formulieren.
- Verzorging van tuin; het tuinpad sneeuwvrij maken, blad harken 
- Contact met een maatje; iemand om mee te wandelen of fietsen, een kopje koffie te drinken, een spel te spelen, of gewoon een              gezellig praatje te maken.
- Samen koken 
- Tijdelijke ondersteuning van mantelzorgers
 
Misschien zoekt u hulp bij iets anders. Wij horen het graag en denken met u mee. Want De Vraagbaak is juist bedoeld om te helpen waar nodig, ook als het geen gangbare vraag is. Vul hier het contactformulier in en wij nemen contact met u op om een gepaste oplossing te zoeken.