logo logo logo

Skoolplus

Skoolplus
 

SkoolPlus is een project voor kinderen in Lunteren, in de leeftijd van 6 tot en met 10 jaar. 

Het doel van dit project is:

•           Het aanleren en versterken van de sociale vaardigheden;

•           Het ontdekken en ontwikkelen van hun talenten en kwaliteiten;

•           Het vergroten van een gezond zelfvertrouwen;

•           Het bieden van extra aandacht en hulp bij hetgeen hen belemmert in zowel hun dagelijks leven als op school.

 

Prijs en tijd:

De kinderen, die aangemeld zijn voor Skool Plus, hoeven voor deze activiteit niets te betalen.

SkoolPlus wordt op donderdagmiddagen gehouden, van 14:30 tot 17:00 uur in Buurtcentrum De Schakel. De inloop van de kinderen vindt plaats tussen 14:30 en 15:00 uur, vanwege de verschillende eindtijden van de basisscholen in Lunteren.

 

Ouder(s):

Voor Skool Plus is het contact met de ouder(s) belangrijk, vooral om te weten hoe het kind zich thuis en op school gedraagt. Indien gewenst kunnen de begeleiders van SkoolPlus daarop hun programma aanpassen. Van de ouder(s) word verwacht dat zij de begeleiders informeren als hun kind ziek is of om een andere reden niet komt.

 

Thema’s:

SkoolPlus werkt met thema’s. De thema’s duren 3 of 4 weken en zijn een middel om de doelstellingen te bereiken. Elk thema begint wekelijks met een klein verhaaltje. Verder bevat het thema een verscheidenheid aan activiteiten binnen de periode van 3 of 4 weken. Een paar voorbeelden zijn sport, spel, creatieve vormen, beweging, drama, muziek, dans, toneel / rollenspel, jaarfeesten etc.

De begeleiders sluiten een thema af met een groepsgesprek over het onderwerp, het bekijken van hetgeen iedereen gedaan heeft en het meenemen van alle dingen die gedurende die periode gemaakt zijn.