logo logo logo

Koken met Liesje november 2018

Koken met Liesje november 2018
 

Zuurkoolschotel met Chorizo

Ingrediënten:

Voor 4 personen:

 

·         300 g farfalle (zak 500 g)

·         250 g chorizoworst

·         500 g wijnzuurkool (zak)

·         250 g cherrytomaten (bakje)

·         1 el komijn (djinten)

·         200 g crème fraîche

·         100 g geraspte jong belegen kaas

 

Bereidingswijze:

1.     Verwarm de oven voor op 190 °C.

2.     Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd ondertussen de chorizo in plakjes. Vet de ovenschaal in.

3.     Verhit een hapjespan zonder olie en bak de chorizo 6 min. Voeg de zuurkool, tomaten, komijnzaad en crème fraîche toe. Roer om en schep het mengsel in de ingevette ovenschaal. Giet de pasta af en meng door het zuurkoolmengsel.

4.     Bestrooi met de kaas en zet de schaal 15 min. in het midden van de oven tot de kaas gesmolten is.

Bereidingstip:

U kunt de ovenschotel 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm ca. 15 min. in de oven op 190 °C.

Variatietip:

Eten er kinderen mee? Vervang de chorizo dan door cervelaat en de wijnzuurkool door gewone zuurkool.