logo logo logo

Koken met Liesje maart 2018

 Zalm uit de oven.

 

Het voorjaar staat voor de deur, dat betekend dat er weer van allerlei voorjaarsgroenten voorhanden zijn. Bospeen, peultjes, spinazie, allemaal lekker te combineren met de zalm. Dit is een eenvoudig, in korte tijd te bereiden gerecht.

 Recept voor 4 personen.

    4 zalmfilets van ca. 125 gram

·         zout en vers gemalen peper

·         4 teentjes knoflook

·         2 eetlepels Japanse sojasaus

·         2 eetlepels limoen of citroensap

·         aluminiumfolie

 

Voorbereiden:

 

Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg elke zalmfilet op een stuk aluminiumfolie van 20 x 30 cm.

Bestrooi de zalm naar smaak met peper en zout. Pers de teentjes knoflook boven de zalm en sprenkel de sojasaus en limoen of citroensap erover. Vouw de folie langs de zalm omhoog ( als pakketje ) en goed dicht.

 

Bereiden:

 

Zet de zalmpakketjes 15 minuten op een bakplaat  midden in de oven.

Serveer er voorjaarsgroenten bij.

 

 

Eet smakelijk