logo logo logo

Koken met Liesje juni 2018

Koken met Liesje juni 2018
 

Ap­pel­sa­la­de met wal­noot en Peco­ri­no

Ingrediënten

·         50 g walnoten

·         1 mespunt zeezout

·         2 appels (elstar)

·         1 theelepel witte-wijnazijn

·         2 eetlepels olijfolie extra vierge

·         1 zak rucola slamelange (80 g)

·         50 g pecorino (kaas) (lang stuk)

 

Hak de walnoten grof en bak ze in een pan met anti-aanbaklaag tot ze sterk beginnen te geuren. Bestrooi ze met het zeezout en laat ze even afkoelen. Boen de appels schoon en snijd ze doormidden. Verwijder het klokhuis en snijd de appel in dunne plakken. Schep de appelschijfjes om met de azijn, de olie, (versgemalen) peper en zeezout naar smaak. Verdeel de rucolasla melange over 4 borden en verdeel de appelschijfjes erover. Bestrooi de salade met de walnoten. Schaaf met de kaasschaaf dunne krullen van de pecorino. Verdeel ze over de salade. Lekker met geroosterd notenbrood.

Tip:

Een lekker alternatief voor wijnazijn om deze sla mee aan te maken is appelazijn.