logo logo logo

Koken met Liesje februari 2019

Koken met Liesje februari 2019
 

Witlof met gebakken biefreepjes

 

Ingrediënten 4 personen



750 gr. witlof
500 gr. biefreepjes
3-4 etl. olie
2 theel. honing
2 theel. fijngehakte verse gemberwortel
of 2 theel. gemberpoeder (djahe)
2-3 etl. sojasaus
2 dl. runderbouillon (van tablet)
2 etl. fijngeknipte koriander.

 

Voorbereiding:

5 minuten voorbereiding. Maak de witlof schoon. Halveer de struikjes in de lengte en snijd de verkregen helften doormidden of in drieën, afhankelijk van de dikte van de struikjes. 
Dep de biefreepjes droog met keukenpapier.

 

Bereidingswijze:

Verhit een wok of wijde braadpan, voeg de olie toe en roerbak het vlees om en om goudbruin. Neem het vlees uit de pan en voeg het witlof toe met de honing en gember. Roerbak om en om tot het witlof lichtbruin ziet. Schenk de sojasaus en bouillon erbij. Breng aan de kook, doe het vlees in de pan en warm even mee. Garneer voor het serveren met de koriander.

 

Serveertip:

Serveer met noedels.