logo logo logo

Koken met Liesje februari 2018

 

 

Recept voor Koolhydraatarme witlofsoep
 
Nu het toch nog steeds winter is, vind ik het leuk om lekker lang in de keuken bezig te zijn. Maar soms ben ik te druk en heb ik weinig tijd om uitgebreid te koken. Dan is een pan soep een goede oplossing. Deze romige witlofsoep is snel klaar, maar wel erg smakelijk, vooral door de hartige smaak van de spekjes. Deze soep maak ik als lunch, maar kan ook prima als maaltijdsoep gegeten worden.

Alvast veel kookplezier en ik hoop dat jullie er van kunnen genieten.

Ingrediënten voor 3 kommen
  • 3 stronken witlof 
  • 150 gram mager gerookte spekjes
  •  50 ml (3 eetlepels) room 
  • 3/4 liter water
  • 1 kippenbouillonblokje
  • wat chilivlokken
  • 1 theelepel tijmblaadjes
  • eventueel wat bieslook
 
Bereiden
Snij de witlof in kleine stukjes en bak ze in wat boter of olie samen met de tijm en chili tot het vocht verdampt is en ze beginnen te kleuren. Giet het water samen met het bouillonblokje erbij en breng aan de kook. Bak ondertussen de spekjes uit in een koekenpan. Als de witlof gaar is, neem je een paar eetlepels witlof uit de pan en hou apart. De rest van de soep pureer je met de staafmixer. Doe de overige witlof weer in de pan, samen met de room en de spekjes. Garneer eventueel met wat fijngeknipte bieslook.

Liesje