logo logo logo

Koken met Liesje december 2018

 

Voor 12 (grote) brownies

 

·         350 g zoete aardappel, geschild en in stukken gesneden

·         110 g volkoren rijstmeel

·         70 g ongezoete cacaopoeder

·         1/2 tl bakpoeder

·         2 eieren

·         200 ml ahornsiroop

·         1/2 tl vanille extract

·         140 g kokosolie, gesmolten

·         Optioneel: gesmolten pure chocolade 

 

 

Stoom of kook de aardappels gaar in zo’n 15 minuten in kokend water. Giet af en maal in een keukenmachine tot een gladde puree. verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een bakblik van 23cm x 23cm in. Meng het meel, de cacaopoeder en het bakpoeder in een kom. Klop in een andere grote kom de eieren los en roer de ahornsiroop, vanille-extract, zoete aardappelpuree en gesmolten kokosolie erdoorheen. Voeg de droge ingrediënten toe. Roer goed en schep de browniemix in het bakblik. Bak circa 25 minuten in de oven. Het midden mag nog lekker nat zijn. Laat afkoelen. Smelt eventueel wat pure chocolade au bain marie en druppel dit over de afgekoelde cake. Zet even in de koelkast om op te stijven.