logo logo logo

Koken met Liesje mei 2019

Groene Curry 
 
2-3 personen
 

Ingredienten:

- 250 g Champignons (gemengd gewone en shitake champignons)

- 1 knoflookteen

- Hoeveelheid aangegeven op verpakking van noedels naar keuze (zelf Udonnoodles gebruikt, te verkrijgen bij de toko)

- 150 g Peultjes

- 200 ml groentebouillon

- Peper en zout naar smaak

- 250 g Taugé

- 50 g Groene currypasta

- 250 g Kokosmelk

- 500 g Tijgergarnalen   


 

Ter garnering:

- Halve limoen

- 5 g Verse koriander

- 30/50 g Pinda’s (evt gezouten)

- 1,5 g Chilivlokken

 

Bereiding:

Bereid de bouillon. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels. Snijd de champignons in plakjes. Pers de knoflook of snijd fijn.

Verhit wat olie in een wok-pan met deksel op middelhoog vuur en fruit de knoflook 1 – 2 minuten. Voeg de champignons toe en bak nog 2 – 3 minuten. Voeg de peultjes en garnalen toe en laat nog 4-5 minuten op middelhoog vuur. Hak ondertussen de koriander grof en snijd de limoen door de helft. Hak de pinda’s grof (optioneel)

Voeg ondertussen de kokosmelk samen met de bouillon en de groene currypasta toe aan de wok-pan. Roer door en laat, afgedekt, 5 minuten pruttelen.

Kook ondertussen de noedels volgens verpakking.

Verdeel de noedels over de kommen en schenk de groene currysoep erover. Garneer met de koriander en de vliespinda's en pers de limoen over het geheel. Proef en voeg de chilivlokken naar smaak toe.