logo logo logo

Koken met Liesje april 2017

Terwijl ik dit schrijf miezert het buiten. Typisch Nederlands na-winterweer. Na een paar beloftevolle lentedagen is het nu weer nat en druiliger. Het is eigenlijk noch het een, noch het ander. Geen vlees en geen vis zullen we maar zeggen om  het een beetje culinair te houden.

Toch staat Pasen alweer voor de deur. De magazines van de supermarkten zullen wel weer vol staan met allerlei tips en recepten. Wat zou ik daar nou nog aan toe moeten voegen?

Laat ik me dan toch maar op het gladde ijs van de ei-recepten begeven en dat past natuurlijk wel in het vlees noch vis thema.

Bananen pannenkoekjes voor een heerlijk paasontbijt

Benodigdheden voor ongeveer 10 kleine pannenkoekjes:

  • 1 rijpe banaan
  • 2 eieren
  • 1 theelepeltje bakpoeder
  • Blue Berries
  • Eventueel ahornsiroop (lekker, maar maakt het minder gezond natuurlijk)

Bereiding

Ja, je leest het goed. Geen melk en geen bloem.

Pureer de banaan en de eieren in de keukenmachine. Als die niet hebt, kan je de banaan natuurlijk ook fijnprakken en door de eieren kloppen. Roer er een theelepeltje bakpoeder door voor wat extra luchtigheid. Bak mooie pannenkoekjes en serveer met blue berries. De zoetekauwen kunnen er nog wat siroop over gieten.

Eet smakelijk!

 

Ik wens iedereen fijne paasdagen toe en een zonnig begin van de lente.

Tot volgende keer.

Liesje