logo logo logo

News

 

Reparatie aan huis

In diverse plaatsen in Nederland, maar ook daarbuiten, is het initiatief ontstaan om defecte goederen weer een nieuwe kans te geven door ze te repareren en niet meteen weg te gooien. Diverse landelijke initiatieven (zoals het ‘Repair Café’) hebben zich de afgelopen jaren ingezet om mensen te helpen zodat zij hun eigen spullen kunnen repareren. Ook hebben de landelijke initiatieven service verleend om spullen voor de mensen te repareren. Het Westhoffhuis wil dit initiatief van harte ondersteunen en deze reparatie-hulp bij de aanvragers thuis aan te bieden!

Is deze reparatiedienst geen concurrentie voor professionele reparateurs? Nee, integendeel. Door dit initiatief wordt het repareren juist onder de aandacht gebracht. Als reparatie door onze vrijwilligers niet mogelijk is worden de aanvragers doorverwezen naar de vaklieden die reparaties professioneel en vakkundig uitvoeren. Hiermee leren de aanvragers dat er alternatieven zijn voor weggooien en dat repareren vaak een goede optie is.

 

Belangstellenden voor “Repareren aan Huis” kunnen hun aanvraag via een formulier bij het Westhoffhuis invullen. Naast de aanmelding van een probleem via dit aanvraagformulier is ook telefonische aanmelding mogelijk via de receptie van het Westhoffhuis (van 9.00 tot 16.00 uur). Ook is het mogelijk dit aanvraagformulier te downloaden via de volgende link: userfiles/Opdrachtbon.pdf. U kunt het formulier retourneren door middel van post of e-mail.

 

Op onze website kunt u ook de uitgebreide beschrijving en voorwaarden van dit project nalezen op de volgende link: http://www.sscvl.nl/Activiteiten/Activiteiten-voor-volwassenen/voorstel--repareren-aan-huis-