logo logo logo

News

 

Expositie Rypke van der Ploeg

 
 
 
 
 
Afbeelding_expositie_Rypke_verkleind
 
 
 

Rypke van der Ploeg uit Ede exposeert vanaf 20 februari 2018 in de RABOzaal van het Westhoffhuis aan de Dorpsstraat 28 te Lunteren schilderijen en tekeningen.

 

De kunstenaar toonde onlangs in Cultura in Ede (december/januari 2018) werken in inkt van live muziekoptredens.

Op de expositie in Lunteren zijn hiervan enkele te zien.

Maar de nadruk echter ligt hier op de diversiteit in technieken en onderwerpen. Nooit laat Rypke zich leiden door een vaststaande lijst van onderwerpen. Wat “in zijn oog springt”, of hem raakt, daar moet hij iets mee doen. Op zoek om iets van de sfeer of het karakteristieke op papier of doek vast te leggen, maar dit nooit fotografisch. Soms mondt het proces uit in een abstractie en ook dat is niet volgens een vooropgezet plan.

De expositie loopt vanaf 20 februari 2018 en is voorlopig doorlopend.

 

Vanaf 1 maart 2018 zijn er in Dorpshuis “De Aanloop”, Sportlaan 5 te Otterlo, eveneens werken van Rypke van der Ploeg te zien. Ook hier heeft de expositie voorlopig een permanent karakter.

 

Over de kunstenaar;

Rypke is zich, na een lerarenakte handvaardigheid/tekenen aan de ABV/ABK te Amersfoort, voortdurend creatief blijven ontwikkelen. Hij heeft cursussen portret/model gevolgd in Amersfoort en bij Cultura Ede, workshops gevolgd, etc. Zo is hij is ook een trouwe bezoeker van op ccDante –avonden in Cultura om, staande aan een schildersezel, als een “ kronieker”  impressies vast te leggen.

(Sinds een jaar of 3  is hij zich ook aan het bekwamen in het beeldhouwen in steen)