logo logo logo

News

 

Expositie Ernsten in Het Westhoffhuis

Foto_expositie_Ernsten
 

Ernsten exposeert met “Oogcontact” in “Het Westhoffhuis” te Lunteren

Gedurende de maanden oktober, november en december exposeert de amateur kunstenaar Jan-Albert Ernsten in Het Westhoffhuis in Lunteren. Als kind tekende hij al graag en veel. Hij zag hoe zijn vader veel plezier beleefde aan het schilderen met olieverf. Toch duurde het tot 2009 totdat hij zelf een schildercursus ging volgen. Eerst schilderde Ernsten met acrylverf, maar al snel ontdekte hij dat hij letterlijk en figuurlijk beter uit de verf kwam met olieverf. De afgelopen 10 jaar heeft hij steeds meer een eigen stijl ontwikkeld.

Het overkoepelende thema van zijn werk is de menselijke emotie in al zijn facetten. Hij schildert expressieve olieverf portretten van mensen zoals ze zijn: mooi, lelijk, blij, verdrietig, uitbundig of ingetogen. Daarbij heeft hij de voorkeur voor mensen uit andere culturen. De emoties spatten dijkwijls van het doek. Ernsten ontwikkelt steeds meer een eigen stijl. Veel van zijn portretten kijken je aan.  

De expositie is te bekijken tijdens de openingstijden van Het Westhoffhuis..

Op de website www.ap-arts.nl vindt u een overzicht van al zijn werk. Jan-Albert maakt ook graag een doek op verzoek.

De schilderijen die in Het Westhoffhuis hangen zijn ook te koop. Een derde deel van de opbrengst gaat naar Stichting Esperanza Bolivia ( www.esperanza-bolivia.nl ) Dit is een kleinschalig project voor weeskinderen in de buurt van La Paz.